BaronH

Ecosysteem assessment

Was er maar een soort van Haarlemmerolie: even smeren en jouw gemeente of regio is van de een op de andere dag een plek waar nieuwe, snelgroeiende ondernemingen ontstaan, die niet alleen banen creëren, maar ook hun omgeving laten opbloeien, talentvolle jongeren behoudt en aantrekt, en het welzijn van iedereen helpen verbeteren.
Die Haarlemmerolie is er niet. En gelukkig maar. Innovatief ondernemerschap ondersteunen is niet een wonder. Het is iets waar een plan voor moet zijn, en vooral, wat actief gedaan moet worden. Met alle betrokken partijen samen. Dan kan een ecosysteem pas echt een rijke voedingsbodem zijn voor ondernemers die nieuwe producten en diensten snel kunnen laten groeien. En zo waardevolle werkgelegenheid scheppen.
Ons ecosysteem assessment stelt ons in staat om samen met u stapsgewijs de ondersteuning voor snelgroeiende ondernemingen in uw gemeente of regio te versterken. Een belangrijk onderdeel van dit stappenplan is het door ons ontwikkelde ecosysteem canvas. Met deze tool brengen we in kaart welke organisaties en personen belangrijk zijn voor jouw omgeving. Daarmee maken we ook inzichtelijk waar de verbeterpunten zitten.
Het stappenplan ziet er in het kort zo uit:
Stap 1: Verkenning: toelichting ecosysteemdenken, eerste lijst beeldbepalende spelers
Stap 2: Canvas workshop: met de beeldbepalende spelers maken we een basisversie van het canvas
Stap 3: Fortificatie: een plan van aanpak om de ondersteuning te versterken.
Stap 4: Beyond Silicon Valley: workshopserie op basis van het canvas, naar een model dat over de hele wereld al gebruikt is.
Stap 5: Uitvoering fortificatie plan. Begeleiding is beschikbaar indien gewenst, maar idealiter wordt dit door de spelers uit het ecosysteem zelf verder uitgewerkt. Een belangrijke voorwaarde voor succes is lokale acceptatie.
Nieuwsgierig naar meer? Neem vrijblijvend contact met ons op via onderstaand formulier voor een offerte of afspraak.
Vond je dit een goed verhaal?Schrijf je in voor onze verhalenbrief.

Maximaal 10 keer per jaar sturen we een verhalenbrief. Dat is onze nieuwsbrief met een mooi ondernemers- of innovatieverhaal. En misschien wat nieuws over onszelf, aangevuld met een link of twee naar iets leuks dat we hebben gevonden ergens op het web. Iets voor jou? Benieuwd? Meld je dan nu aan!