We zijn niet allemaal Silicon Valley

We zijn niet allemaal Silicon Valley

Silicon Valley, New York, Londen, Beijing en Boston. Deze vijf steden stonden bovenaan in de laatste versie van de jaarlijkse Global Startup Ecosystem Ranking. Vijf plekken op aarde, de meeste in Amerika, waar startups goed gedijen. Startups die de wereld veranderen. Maar vooral startups die snel groeien en veel banen creëren. Door te innoveren.

Wat deze steden gemeen hebben, is niet dat er toevallig slimme mensen wonen met briljante ideeën. Deze steden staan in de top vijf omdat ze sterke ecosystemen hebben waar innovatieve ondernemers het goed doen. Ecosystemen waarin alle partijen samen voor succes zorgen. De ondernemers, de uitvinders, maar zeker ook de overheden, geldschieters, universiteiten, bestaande bedrijven en natuurlijk de koopkrachtige early adopters. In deze ecosystemen is er een balans. Een rijk gevulde balans. Maar dat betekent niet, dat wij dat niet ook kunnen hebben.

Daarbij moeten we natuurlijk niet van de ene op de andere dag Silicon Valley willen kopiëren. Dat deze regio al jarenlang de onbetwiste nummer één is, is geen toeval. En het resultaat van decennia aan ontwikkeling. Maar we moeten ook niet allemaal Silicon Valley willen zijn. Of New York. Of, dichter bij huis, Berlin, Parijs en Tel Aviv. Elke stad of streek heeft zo zijn eigen kracht. En eigen doelstellingen. Het gaat dan niet om wereldoverheersende jonge ondernemers in spijkerbroeken en t-shirts. Het gaat dan om banengroei, het behouden van talent, het leefbaar en levendig houden van de steden en dorpen.

Maar hoe doe je dat? Met ons speciaal ontwikkelde ecosysteem assessment heb je in korte tijd een overzicht welke belangrijke elementen van zo’n startup ecosysteem al aanwezig zijn in jouw stad of streek. En welke er niet sterk ontwikkeld zijn, of zelfs ontbreken. Meer weten? Neem gerust contact op!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Vond je dit een goed verhaal?Schrijf je in voor onze verhalenbrief.

Maximaal 10 keer per jaar sturen we een verhalenbrief. Dat is onze nieuwsbrief met een mooi ondernemers- of innovatieverhaal. En misschien wat nieuws over onszelf, aangevuld met een link of twee naar iets leuks dat we hebben gevonden ergens op het web. Iets voor jou? Benieuwd? Meld je dan nu aan!